WordPress CMS (içerik yönetim sistemi), 2003’teki lansmanından bu yana popülaritesinde astronomik bir artış gördü.
En kısa öğrenme eğrisine sahip web sitesi oluşturma için en iyi platformlardan biri olduğu düşünüldüğünde, özellikle de kodlama konusunda yetkin olmayan veya bir web tasarım ekibine yatırım yapacak sermayeden yoksun yeni başlayanlar için bu hiç de şaşırtıcı değildir.
İşletmeniz için web pazarlaması söz konusu olduğunda, WordPress, kullanımı kolay yüzlerce eklenti ve özelliği ile benzersiz pratiklik seviyeleri sunmaktadır.
Bu yazıda, çevrimiçi (online) pazarlama stratejiniz için platformun en büyük avantajlarından bazılarına değineceğiz.
İçindekiler
- Gelişmiş site performansı
- Parmaklarınızın ucunda SEO
- Daha kolay dönüşümler
- Mobil uyumluluk
- Sonuç
Gelişmiş site performansı
Etkili web pazarlamasının en önemli, ancak sürekli olarak gözden kaçan bileşenlerinden biri, web sitenizin performansıdır.
Kullanıcılar sitenize zahmetsizce göz atamazsa, bir rakibe dönme şansı çok daha yüksektir.
Site performansı söz konusu olduğunda anahtar unsur elbette sayfa hızıdır.
Yavaş yüklenen web sayfaları, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğratmanın ve kullanıcı deneyimini mahvetmenin kesin bir yoludur.
Neyse ki, WordPress, bu amaç için tasarlanmış cömert eklenti seçenekleriyle web sitenizin daha hızlı yüklenmesi sürecini kolaylaştırır.
Performansı artırmak için tasarlanmış sınırsız sayıda minimalist WordPress teması seçeneği de vardır.
Temanızı seçtikten sonra ilk durağınız, web içeriğinizin statik önbelleğe alınmış sürümlerini oluşturarak sayfalarınızın uygun şekilde yüklenmesini sağlayacak bir önbellek eklentisi olmalıdır.
WordPress, büyük bir performans artışı için görüntülerden veritabanınıza ve bileşenlerinize (widget) kadar her şeyi kolayca optimize etmenizi sağlar.
Parmaklarınızın ucunda SEO
Birçok girişim (start-up), Google Arama’da daha üst sıralarda yer almak için iyi bir SEO (arama motoru optimizasyonu) stratejisi bulmakta son derece zor zamanlar geçirebiliyor.
Şansınıza, WordPress, arama optimizasyonu ihtiyaçlarınızın çoğunu (en azından site içi ve teknik mimariniz ile ilgili) büyük ölçüde basitleştirebilir.
Etkili bir SEO stratejisine sahip olmak için, sitenizi Google’ın robotlarının incelemesi için yeni ve alakalı içerikle düzenli olarak güncellemeniz önemlidir.
WordPress, içerik yönetimini olabileceği en yüksek seviyede sezgisel ve karmaşık olmayan hale getirir.
Yoast SEO gibi eklentiler (plugin), her web sayfasının yayınlanmadan önce ne kadar iyi optimize edildiğine ve okunabilir olduğuna dair sağlam göstergeler verebilir. Yoast ayrıca XML site haritalarını otomatik olarak oluşturabilir ve size Başlık Etiketleri ve Meta Açıklamaları için ideal karakter sınırlarının görsel bir temsilini verebilir.
WordPress ayrıca dahili bağlantı ve URL özelleştirmeyi çocuk oyuncağı haline getirir ve sayfalara kategoriler ve etiketler atamanıza izin verir.
Üstelik Google, WordPress’in bozulmamış kodlaması ve yapısıyla sitenizi dizine eklemekte hiçbir sorun yaşamayacaktır.
Daha kolay dönüşümler
WordPress gibi İçerik Yönetim Sistemleri (CMS), dönüşümleri her zamankinden daha kolay hale getiriyor.
Web sitenize yapılan ziyaretlerin potansiyel müşteriler veya satışlar oluşturması bir dönüşümdür.
WordPress ile hangi hizmet sayfalarınızın en fazla dönüşümü sağladığını takip edebilir ve verimsiz sayfalardaki harekete geçirici mesajları değiştirebilirsiniz.
Farklı içerik türlerine öncelik vermek için hangi tür içeriğin en çok sayfa ziyareti, paylaşım ve yorum aldığını da görebilirsiniz.
Dönüşüm artıran eklentilere gelince, bunlarda da eksiklik veya sorun yoktur.
Kullanıcılardan bülteninize veya hizmetinize abone olmalarını isteyen otomatik açılan pencere (pop-up) eklentilerinden Eyleme Çağrı tuşlarınızı (CTA) mükemmel bir şekilde konumlandırmanıza yardımcı olanlara kadar, dönüşümleri artırmak için kolayca bir çözüm bulabilirsiniz.
Mobil uyumluluk
Mobil, kullanıcıların web’e göz atma yöntemi olarak diğer her şeyi hızla geride bırakıyor.
Bunun ışığında, web siteniz mobil uyumlu değilse, Google gerçekten cezalandıracaktır.
Bununla birlikte, WordPress tekrar kurtarmaya geldiğinde korkmayın.
Sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için birkaç yararlı eklenti vardır ve çok sayıda WordPress teması, onları entegre ettiğiniz andan itibaren mobil uyumludur.
Sonuç
Dijital pazarlama, doğru anahtar kelimeyi yerleştirmekten çok daha fazlasıdır, sayfalarınızı hızlandırmaktan hemen çıkma oranınızı düşürmeye kadar her şey çevrimiçi başarınıza katkıda bulunacaktır.
Umarım bu yazıda, WordPress’in web pazarlama ihtiyaçlarınız için en iyi platform olduğuna ve web’in en iyi içerik yönetim sisteminde nelerin başarılabileceğine dair iyi bir genel bakış sunduğuna ikna olmuşsunuzdur.
Siz de fikrinizi belirtin